Kategorie pytań



Pytanie:

Pytanie: Rozwiązane
ania_sdz

badania w ciazy

Pyta: ania_sdz  |  Dodane: 22 października 2009  |  Ilość odpowiedzi: 6



jestem w 10-tym tygodniu ciazy dzis odebrałam wyniki i chyba nie są za bardzo zadawalajace, prosze o pomoc


WBC 10.4H norma 4.0-10.0
RBC 3.96 norma 3.70 - 5.50
HGB 12.5 norma 12.0 - 18.0
HCT 37.2 norma 37.0 - 50.0
MCV 93.9 norma 80.0 - 95.0
MCH 31.6 norma 27.0 - 32.0
MCHC 33.6 norma 32.0 37.0
PLT 239 norma 130 - 400

LY 32.0 3.3 norma 25.0 - 45.0
MO 2.1 0.2 norma 2.0 - 9.0
GR 65.9 6.9 norma 50.0 - 85.0
EO F5

RDW 11.8L norma 12.5 - 14.5
PCT 0.21 norma 0.08 - 1.00
MPV 9.2 norma 7.0 - 10.0
PDW 16.5 norma 10.0 - 15.0

MOCZ

LEU cels/ul
NIT -
URO 0.2 mg/dl
PRO -
P.H 9
BLD cels/ul
S G 1.010
KET - mg/dl
BIL - mg/dl
GLU - mg/dl


0
obserwuj pytanie  |  drukuj  | 
Dodaj do:

Najlepsza odpowiedź wybrana przez użytkowników

aankab

Odpowiada: aankab
Dodana: 23 października 2009


W ciąży nie zawsze wszystko jest w podanej normie. Ale dla własnego spokoju spytaj swojego lekarza co sądzi o tych wynikach.



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Pozostałe odpowiedzi:

aredzimska

Odpowiada: aredzimska
Dodana: 22 października 2009


Z tego co się orientuję to dla kobiet w ciąży są trochę inne normy niż te "zwykłe" w laboratorium.



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Matuszczyki

Odpowiada: Matuszczyki
Dodana: 22 października 2009


najlepiej pokazać je lekarzowi albo zapytać tam gdzie je odebrałaś



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


downarjustyna

Odpowiada: downarjustyna
Dodana: 22 października 2009


jestes w ciazy wiec pewne odchylenia od normy moga sie pojawiac....
jak masz jakies watpliwosci to idz do swojego lekarza i pokaz mu wyniki, niech sam je oceni.



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
danutka85 28 października 2010 danutka85 napisała:

zgadzam się. w ciąży wyniki interpretuje się trochę inaczej, najlepiej oceni je lekarz.


iwa643

Odpowiada: iwa643
Dodana: 22 października 2009


wedłg mnie w n ormie ale ja lekarzem nie jestem :)



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


woleta258

Odpowiada: woleta258
Dodana: 22 października 2009


ale to chyba lekarz powinien odczytac te wyniki,skad wiesz ze nie jest dobrze



Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
ania_sdz 22 października 2009 ania_sdz napisała:

poniewaz obok moich wyników jest podana norma z która sie porównuje wyniki :) i troszke sie nie zgadza